Saturday, May 28, 2005

Sai käidud vaatamas siis seda folkmuusikali "Nuga terava", mille esietendus siis Pelgulinna rahvamajas oli. Väga tore oli. Tõesti. SoM'is juba pisuke sisututvustus oli, siis lihtsalt peotäis muljeid otsa:

Suurem osa tükis kostnud lugusid olid tuttavad, nö vanad-head, positiivse üllatusena tuli see, mis kontekstis mingite lugude katkendeid esitati. Lisaks veel uued või veidi ümbertöötatud sõnad vanadel viisidel. Lühikeseks jäi... See vist oligi suurim pettumus, see avastus, et mida, juba otsas? Kellel nägemata, katsuge folgil kindlasti külastada. Nagu pärast järelpeol avaldati, tehakse tüki kallal tööd edaspidigi ja ehtsa folklooripala kombel saab see järjest arenema... Vaatamist-kuulamist ka neile kes seda juba kord näinud.
Kriitilisemalt ka - sound oli kahtlemata kehvakene. Helitehnik oleks järgmine kord abiks. Kuid nagu esinejad mainisid oli muusikal tegelikult vabaõhutükina mõeldud. Seega ootame folki
Teine puudujääk, mille üle ka pärast pisut arutletud sai, on minu tagasihoidliku karukõrvse arvamuse kohapealt koori väiksus ja meeste puudus trupis. Laulud saaksid shoopis paremini kandma. Lubati ka selle kallal tööd teha.
Seega vahva ja näeme muusikali folgil juba suurema ja paremana.

Ott käis siis ka etendusel. Kahtlus mis närima hakkas, laval elektrikitarre ja võimendust nähes osutus alusetuks. Vali muusika ikka, mehe und ei seganud. Küll aga avaldati rahulolematust kui esimene muusikapala lõppes ja paar lauset lihtsalt teksti anti :)

1 Comments:

Blogger Krafinna said...

Näeme siis folgil? ;)

15:47  

Post a Comment

<< Home